Persoonlijke gegevens

Naam:Jochem
Geregistreerd sinds:3/1/2009
Laatste wijziging:6/6/2017
Aantal keren bekeken:379
 

Sets van Jochem

Omschrijving:Rondom Cyrus set, PC als hoofdbronType set:Stereo
Omschrijving ruimte:Grote woonkamer
Lange omschrijving:Veel geïnvesteerd in (schone) stroom. Zelfs met een andere zekering in de stekkerdoos waar o.a. de PC in zit, is al veel verschil te horen. Namelijk een strakker en neutraler geluid.
Jammer dat er nog zoveel scepsis is over stroom.

Ik stream al mijn muziek vanaf een PC, (Windows 7) d.m.v. Foobar (KernelStreaming), Asus Xonar D2 geluidskaart en bij voorkeur FLACs.
PC-Kast (een Antec 182) is extreem stil en is 24/7 aan. De Noctua fans doen hun werk fluisterstil...!

De Samsung TV ge-mod zodat deze met een IEC-stekker aangesloten kan worden. De Clearer Audio Copperline doet zijn werk uitstekend. Het wit is witter, bewegingen zijn vloeiender. Met een zilveren zekering in de meterkast is het beeld aanmerkelijk scherper geworden.
Films kijk ik via XBMC dat ik bedien met een Logitech Harmony 650 i.c.m. het programma EventGhost.
De TV is gekalibreerd met instellingen van een Calman.

Het systeem klinkt behoorlijk strak, punchy en ruimtelijk. De bas houd ik in toom door RDC 1 kegels van Clearlight Audio. De analoge Kimber Silver Streak interlink (update: de DNM Reson TBB) , die tussen de Beresford DAC en Cyrus 8vs2 versterker zit, helpt ook goed mee. (update: Beresford en 8vs2 zijn vervangen door een Cyrus Pre XPd)
Ik merk dat het hoog goed te controleren is door te experimenteren met verschillende voedingskabels op de componenten. Meer zilver in het begin van de keten resulteert in te veel hoog (met uitzondering van de Clearer Audio Silver-Line op de Cyrus 8vs2)
De Wyrewizard Magus is zonder twijfel de slechtste voedingskabel in mijn systeem. De Silver-Line het best !

De Cyrus 8vs2 geintegreerde versterker doet nu dienst als voorversterker. Niet ideaal natuurlijk. Ik hoop in de toekomst een beter alternatief te kunnen aanschaffen, in de vorm van een Cyrus DAC-XP+ of -als dat te agressief klink- een Naim DAC... of wat anders, wie weet.



Upgrade-verslag is te lezen via deze link:
http://www.cyrusaudio.nl/forum/index.php?topic=63.0

Realtime voedertijd is altijd hier te zien:
http://www.last.fm/user/jhyog







Online sinds:3/1/2009
Laatste wijziging:7/6/2017
Aantal keren bekeken:840
 
› Bekijk de componenten van deze set